Domaća granola

Granola je odličan izbor ako želite zdrav doručak. Granola se pravi od raznih vrsta žitarica, semena, meda i predstavlja zdraviju i hrskaviju verziju muslija, a možete je vrlo lako napraviti kod kuće. Možete sami napraviti svoju kombinaciju a ovde ćete dobiti recept moje omiljene.


Domaća granola


Sastojci:

3 šolje oljuštenog ovsa 

1/2 šolje semena od bundeve
1/2 šolje semena od suncokreta
1/2 šolje seckanih badema
kašika cimeta
1/2 šolje meda
1/4 šolje maslinovog ulja






Priprema:


Sve sastojke dobro izmešati dok se ne dobije ujednačena masa. Kada dobro izmešate sve sastojke izručite na papir za pečenje i pecite oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj  rerni na 150 C. Posle desetak minuta sve dobro promešajtie kako bi se ravnomerno ispeklo i vratite na još deset minuta.



Kućom će vam se širiti divan miris koji dolazi iz vaše rerne.
Kada se granola ispeče, pustite da se ohladi i napunite teglu koju ćete držati dobro zatvorenu. Tako granolu možete čuvati mesec dana.
Ovako pripremljenoj granoli možete dodavati sušeno i sveže voće, običan ili voćni jogurt. Šta god bude vaš izbor nečete pogrešiti, jer je ukus fantastičan. 






Нема коментара:

Постави коментар